A harmadik sorból várhatja Charles Leclerc a piros lámpák kialvását a vasárnapi Forma-1-es Spanyol Nagydíjon. A monacói Ferrarijával a két Red Bull között végzett az időmérőn, melyet Valtteri Bottas hatalmas fölénnyel nyert a Mercedes volánja mögött.

Leclerc még az időmérő második szakaszában áthajtott egy rázókövön, ami miatt megsérült az SF90-es. A tévéközvetítésben is látni lehetett, hogy a Ferrari szerelői nagyon dolgoznak a 16-os rajtszámú gép alján.

“Nem vagyok boldog. Nem igazán értem, hogy tudok ennyi alkatrészt elhagyni a kerékvetők miatt” – mondta a fiatal pilóta. “Nem számítottam ilyesmire.”

“Kicsit alulkormányzott volt az autó, de a gázon továbbra is álltam, azt gondolva, hogy minden rendben lesz. Sajnos az alkatrészek túlságosan megsérültek, úgyhogy meg kellett állnunk egy kicsit” – magyarázta Leclerc a történteket.

“Még mindig nem tiszta a helyzet a számomra. A Q3-ban nagyon fura volt a kocsi egyensúlya, szóval ellenőrzünk mindent, hogy rendben van-e. Egyébként nem hinném, hogy mindez sokat számítana. Lassabbak voltunk a Mercedesnél, ez van” – mondta elkeseredetten a pilóta.