Hatodik lett Pierre Gasly a 2019-es Forma-1-es Kínai Nagydíj időmérőjén. A francia új csapatánál, a Red Bullnál még egyszer sem tudott a legjobb 10 között végezni az időmérő edzéseken, de Sanghaj meghozta számára a szerencsét.

“Úgy gondolom, ez a legjobb eredmény, amit remélhettem” – mondta Gasly az időmérő után. “Ez is egy elég trükkös hétvége eddig, éppen ezért úgy gondolom, örülhetünk az eredménynek. Azonban még mindig van mit javítani a vezetésemen. Folyamatosan küzdök az autóval, úgyhogy van még min dolgoznom.”

A franciának leginkább a kerekek kipörgésével gyűlik meg a baja. “Sokat küzdök az autóval, nehéz az erőt átadni az aszfaltnak. Tudom, hogy mi az, amin még dolgoznom kell. Valószínűleg egy kicsit változtatni kell a vezetési stílusomon is, de a csapattal együtt meg fogjuk találni a megoldást arra, hogy számomra is vezethetővé tegyük az autót.”

“Egyértelmű, hogy én többet küzdök az autóval. Ugyanakkor tudom, hogy én keményebben lépek a gázra és ez nem segít ennél az autónál. Ez működött tavaly, de úgy látom, mindenképpen változtatnom kell a vezetési stílusomon, hogy ki tudjam hozni a maximumot ebből az autóból is” – tette hozzá Gasly.

Tavaly Daniel Ricciardo a Red Bull-lal éppen a hatodik helyről rajtolva képes volt a győzelemre a kínai pályán. Gasly azonban nem vár ekkora előrelépést. Ugyanakkor bízik a váratlan eredményben. “Én leszek az első olyan versenyző a rajtrácson, aki a lágy gumikon indul. Láthattuk tavaly, hogy ezen a pályán bármi megtörténhet, úgyhogy nyomni fogjuk végig a gázt. Jobbnak éreztem az autót a hosszú etapokon, mint a rövideken.”

“Meglátjuk, hogy alakul a verseny. Padlógázzal fogom nyomni, és remélhetőleg a gumik is bírni fogják. A pályán is bármi megtörténhet, szóval szeretnék a lehető legtöbb ponttal hazatérni Kínából” – zárta mondanivalóját a Red Bull franciája.