Pályafutása során hetedik alkalommal indulhat pole-pozícióból Valtteri Bottas, aki megnyerte a 2019-es Forma-1-es Kínai Nagydíj időmérő edzését, melynek részletes összefoglalója itt olvasható. Az interjúkat Martin Brundle készítette.

Valtteri Bottas – Mercedes (1.):

“Nagyszerű hétvégénk volt eddig és a pole-ból indulhatok. Elég magabiztosak voltunk már a reggeli szabadedzésen, majd az időmérőn is. Őszintén szólva elég nehezen ment a tökéletes kör összerakása a Q3-ban, de úgy néz ki, ennyi is elég volt.”

“A kör rendben volt. Mint ahogy már mondtam, nem pont úgy sikerült, ahogy szerettem volna, de elég volt a pole-hoz. Az autó nagyszerűen ment egész hétvégén és Lewis is sokat gyorsult a időmérőre. Nagyon közel voltunk egymáshoz a végén.”

Lewis Hamilton – Mercedes (2.):

“Nem adtam fel. Nagyon gratulálok Valtterinek, elképesztően vezetett egész hétvégén. Én egész hétvégén küszködtem az autóval. Örülök, mert korábban nyolc tizedmásodperc volt köztünk a különbség, ehhez képest a végére elég közel kerültünk egymáshoz. Ez egy nagyszerű eredmény a csapat számára.”

“A Ferrari nagyon gyors az egyenesekben, de nyilvánvalóvá vált a hétvége során, hogy a kanyarokban mi lehetünk a gyorsabbak. Nagyszerű munkát végeztek a srácok otthon a gyárban is, kielemeztek minden adatot a tesztekről és az elmúlt két versenyhétvégéről. Nagyon örülünk ennek az eredménynek.”

Sebastian Vettel – Ferrari (3.):

“Úgy tűnik, gyorsabbak voltak a Mercedesek. Már a Q1-ben látszott, hogy jobban kezdtek, mint mi. Ennek ellenére úgy gondolom, nekünk is elég jó időmérőnk volt. Talán egy kicsivel több volt benne, de én annak örültem a legjobban, hogy egyáltalán eljutottam az utolsó próbálkozásig. Elég szoros volt a helyzet, mert épphogy a kockás zászló bemutatása előtt kezdtem meg a gyors körömet. Talán tudtam volna jobb időt futni, de az sem lett volna elég ahhoz, hogy legyőzzem ezt a két srácot ma.”

“Mi gyorsak vagyunk az egyenesekben, ők pedig a kanyarokban. Holnap meglátjuk, mire lesz ez elég.”