Nem tudta felvenni a fonalat a Mercedes a Ferrarikkal a 2019-es Forma-1-es Bahreini Nagydíj időmérő edzésén. A címvédő istálló a második sorból várhatja a vasárnapi futam rajtját. Lewis Hamilton lemaradása 3 tizedmásodperc volt Charles Leclerc pole-pozíciót érő köridejéhez képest.

Az idénynyitó győzelem után hidegzuhanyként érhette a Mercedest a Ferrari formajavulása. Toto Wolff, az istálló csapatfőnöke sejti, hogy mi lehet a lemaradás oka. “Nincs elég tempónk az egyenesben. Ez nem jó hír a verseny szempontjából, mert lesznek előzési lehetőségek, de ahhoz egy gyors autóra van szükség az egyenesekben.”

“Akkora volt a lemaradásunk, amire számítottunk az edzések után” – tette hozzá az osztrák. “Csalódottak vagyunk a különbség miatt, ki kell elemeznünk, hogy miből származik ez. A versenytempónk jónak tűnik, az rendben lesz” – mondta Wolff.

F1: Megvan, miért lassú a Mercedes 1

Valtteri Bottas az ausztráliai győzelem után Bahreinből is szeretne erős eredménnyel távozni, de nem lesz egyszerű dolga a negyedik helyről rajtolva. “Láthattuk azt, amit a téli teszteken is láttunk. A Ferrari valamit rosszul csinált Melbourne-ben.”

“Az egyenesbeli sebesség jelenti a különbséget köztünk, ezen dolgoznunk kell. Az első sor elérhetetlen volt számunkra” – mondta a finn, aki Ausztráliában megszerezte a leggyorsabb körért járó bónuszpontot is.

Bottas azért még bízik valamiben. “Az edzéseken látottak alapján harcban lehetünk a győzelemért. Megvan a tempónk, hogy harcoljunk velük, nehéz lesz őket megelőzni, de remélem, lesznek majd rá lehetőségeink a verseny során” – zárta a négyszeres futamgyőztes mondanivalóját.