Emlékezetes, hogy a 2018-as Forma-1-es Brazil Nagydíjon a körhátrányát visszavenni akaró Force Indiá-s Esteban Ocon a futam 44. körében ütközött a versenyt magabiztosan vezető Max Verstappennel, a holland a kipördülés után csak a 2. lett.

Ocon már a verseny alatt büntetést kapott, de az incidens miatt továbbra is dühös Verstappen a leintést követően személyesen is el akart számolni a franciával, így a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) garázsában, mérlegelés közben szóváltásba keveredett a riválissal, majd meg is lökdöste őt. A Red Bull hollandját az esetért büntetésként kétnapos közmunkára ítélték a versenybírók.

A megbánást nem igazán tanúsító Verstappen nemrég arról beszélt, hogy nem fogad majd el bármilyen munkát, az FIA nem csinálhat belőle hülyét.

A brit Sky Sportsnak nyilatkozva a szervezet elnöke, Jean Todt azt mondta, vannak már ötletei a pilótát illetően, elképzelhető például, hogy az általa a hétvégéken gyakran kritizált versenybírók mellé osztják majd be Verstappent:

“Ha az ember ennyire szem előtt van, ilyen híres, az felelősséggel is jár, azaz tudni kell uralkodni az érzelmeken, tiszteletben kell tartani a szurkolókat, az adott szót. Ha ha ez nem megy, annak következményei vannak. Ebben az esetben mondjuk kis következményei, és ez így is helyes” – mondta az elnök a büntetésre utalva.

“És hogy mi lesz az? Őszintén szólva még nem döntöttünk, de egyértelműen valami olyasminek kellene lennie, ami az F1-et, az autóversenyzést támogatja. Esetleg a versenybírókkal vagy más tisztviselőkkel való való közös munka valamilyen oktatáson, továbbképzésen. Több ilyesmi is lesz a jövő évben. Lehet, hogy a versenybírókkal dolgozhatna egy másik kategóriában, hogy a másik oldalról is lássa a dolgokat, és azt, hogy ez nem könnyű munka. Biztos vagyok benne, hogy találunk valami konstruktív programot” – magyarázta Todt.