Emlékezetes, hogy a Forma-1-es Brazil Nagydíjon a Red Bull-os Max Verstappen meglepetésre magabiztosan vezetett a Mercedesek és a Ferrarik előtt, amikor a verseny 44. körében a körhátrányát visszavenni kívánó Force Indiá-s Esteban Ocon az első kanyarban előzni kezdte őt, összeértek, a vezető holland kipördült és a 2. helyre esett vissza.

Az is köztudott, hogy Verstappen a célba érés után a megkereste Ocont, és a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) mérlegelő garázsában meglökdöste francia riválisát, amiért később az FIA két nap közmunkát szabott ki neki büntetésként.

A hollandot a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj csütörtöki sajtónapján megkérdezték, hogy megbánta-e a lökdösődést, de nemmel felelt:

“Nem, nem igazán, ugyanis bocsánatkérést vártam volna el, de egy kicsit más választ kaptam. Mindenkinek vannak érzései. Egy győzelmet buktam el akkor. Szóval ami azt illeti, szerintem még elég higgadt is voltam. Sokkal rosszabb vége is lehetett volna.”

“Szerintem a lökdösődés minden sportban előfordul. A fociban pár napja láttam ilyet megint. Én igazán higgadtan reagáltam. De komolyan, mit vártak volna tőlem, hogy kezet rázzak vele? Hogy megköszönjem neki, hogy első helyett második lettem? Szerintem teljesen normálisan reagáltam. Kaptam érte két nap FIA-s közmunkát, majd kiderül, mi lesz a dolgom” – magyarázta Verstappen.

“Önök nem hallották, hogy mi hangzott el a mérlegnél. Csak azt látták, hogy én lökdösöm őt. De ha ismernék az egész párbeszédet, akkor szerintem másként látnák.”

A kérdésre, hogy akkor mégis mit mondott neki Ocon, Verstappen nem válaszolt egyenesen: “Valamit, amire nem számítottam.”

“De mindegy is, hogy mi volt, a lényeg, hogy egy azonnali bocsánatkérés helyett valami olyasmi, ami még jobban felidegesített. A futam után, amikor még tombol az adrenalin a szervezetben, talán nem is kaphat jó választ az ember.”

F1: Verstappen nem bánta meg a lökdösődést 1

A sajtótájékoztatón Ocon is ott volt, ő újra elmagyarázta, hogy azért próbálkozott az előzéssel, mert a friss gumikon szeretett volna visszakapaszkodni a top10-be, és tudta, hogy Verstappen úgyis spórol a gumijaival, így nem akart beragadni mögé. A francia ugyanakkor sajnálkozását fejezte ki, amiért így sült el a manőver:

“Nem valami jó dolog ütközni a versenyt vezető pilótával. Ilyet nem akar az ember. Bocsánatot kérek Maxtól, ez az ő futama volt, megnyerte volna, fantasztikus munkát végzett a versenyen.”