Max Verstappen a biztosnak látszó futamgyőzelmet bukta el, amikor a Forma-1-es Brazil Nagydíj 44. körében a körhátrányban lévő Force Indiá-s Esteban Ocon megpróbálta megelőzni, és az 1-2. kanyarban összeértek és megpördültek.

Ocont rögtön a futam alatt megbüntették, ám ez nem volt elég a Red Bull-osnak, a leintés után a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) garázsában megkereste a franciát, és tettlegességre ragadtatta magát, meglökdöste a versenytársát.

Állítólag azért, mert Ocon bocsánatkérés helyett valami mást mondott neki, de ez az FIA-nak mindegy is volt, az agresszióért kétnapnyi közmunkát ítéltek meg neki büntetésként.

A brit Sky Sports a szezonzáró hétvégéjén megkérdezte Verstappent, hogy milyen büntetésre számít, így felelt:

“Hülyét nem fogok csinálni magamból! Úgy gondolom, hogy már így is megkaptam a magamét ezért, szóval keresünk valami megfelelő munkát, mert hülyét nem fognak csinálni belőlem” – mondta dacosan.

“A csapattal és az FIA-val közösen megbeszéljük majd, hogy mi legyen. Hogy egyetértek-e a büntetéssel vagy sem, az mindegy is, semmit sem számít. Szerintem túl szigorú volt, de mindegy, majd kitalálunk valamit.”

A verseny után már egy kicsit könnyedebb, viccelődő hangvételben beszélt a témáról, amikor a győztes Lewis Hamilton azt hitte, hogy a holland a harmadik lett a világbajnokságban, de az felvilágosította, hogy csak a 4. helyen zárt:

“Így kalkuláltam! Így nem kell a díjkiosztóra mennem. Legfeljebb akkor megyek, ha beszámítják egy nap közmunkának! Akkor előtte csinálok majd egy kis PR-munkát, dicsérem majd a helyszínt, este meg még külön beszédet is mondok!”