Az ötszörös világbajnok Lewis Hamilton a pole-ból rajtolt a vasárnapi Brazil Nagydíjon, ám a Mercedes angolja később a 2. helyre szorult, a Red Bull ugyanis kiemelkedően jól bánt a gumikkal. Max Verstappent végül a Force Indiá-s Esteban Ocon kilökte az első helyről, így Hamilton visszakerült az élre, de nagyon másképp is alakulhatott volna a dolog.

“Borzalmas versenyünk volt, amin végül mégis tökéletes eredmény született, hiszen Lewis győzött, a csapat pedig megnyerte a konstruktőri bajnoki címet” – mondta a főnök, Toto Wolff.

“De elárulhatom, hogy a futam közben jött egy üzenet, hogy azonnal elromlik az erőforrás Lewis autójában – de a színfalak mögött dolgozó motorszakembereink végül megoldották a dolgot. Isten tudja, hogyan tudták a távolból megjavítani az elromlás szélén álló vasat, hogyan jutott célba az autó. Szóval kész rémálom volt a futam, amíg meg nem lengették a kockás zászlót.”

“Én azt hallottam az egyik közös rádiócsatornán – vagy tízet hallgatok egyszerre –, hogy Lewis Hamilton motorja azonnal meg fog hibásodni, egy körön belül vége. Én meg mondtam, hogy már elnézést, micsoda? Mondták, hogy komoly baj van a motorral, és a következő körben elromlik. Végül kibírta a következő kört, és szóltam, hogy srácok, dolgozzatok rajta, aztán szóljatok, mi a helyzet.”

“Jelezték, hogy a kipufogónak lesz annyi, mert elszállt a hőmérséklete, de nekiláttak megoldani a dolgot, mindent letekertek. Akkor lejjebb kúszott a hőmérséklet, 100 fok alá, 980-ra, de még akkor is túl forró volt. De Lewis kibírt még egy kört. De tényleg borzalmas volt” – mesélte az osztrák.

Hamilton Interlagosban idei tizedik, pályafutása 72. futamgyőzelmét szerezte, és első ízben nyert futamot az idény végén úgy, hogy már megszerezte a világbajnoki címet.