Bár lassan tíz éve téma, hogy a Volkswagen-csoport valamelyik márkája – legtöbbször a Porsche és az Audi került szóba – beszállhat a Forma-1-be, nagyon úgy néz ki, hogy ez továbbra sem valósul meg.

Ugyan eredetileg a 2021-re tervezett nagy szabályváltozások egyik fő célja az F1 vonzóbbá tétele lett volna az új belépők számára, a kitűzött reformokat, elsősorban az új motorformula bevezetését a jelenlegi szereplők elbuktatták, így pedig nem tolonganak a jelentkezők.

“Nem alkalmas az idő F1-es beszállásra” – idézte az Auto Motor und Sport a VW-csoport egyik meg nem nevezett bennfentesét.

Az Audin keresztül a VW-hez tartozó Lamborghini főnöke, az egykori Ferrari-csapatfőnök hasonlóan nyilatkozott az Auto Bildnek:

“Nem hogy a győzelemhez, de a szimpla részvételhez szükséges befektetés is túl magas. És amíg létezik a kétligás F1, számunkra nem pálya a dolog. Ha beszállunk, akkor erősen kell szerepelnünk, győznünk kell. A Lamborghini prioritásai mások. A Ferrari a versenypályán született, a Lamborghini nem.”