Daniel Ricciardo a nyári szünetben nagy meglepetésre bejelentette, hogy nem hosszabbít szerződést a Red Bull-lal, ehelyett 2019-től a Renault pilótája lesz. Pusztán azt tekintve, hogy az ausztrál gyári csapathoz kerül, van logika a dologban, de az F1 jelenlegi realitásai alapján kemény évekre készülhet, ugyanis míg a Red Bull jövőre a Honda motorjaival is versenyképes lehet, a francia gyártó erőforrása nem túl biztató, ahogy az autójuk sem fejlődött idén elég nagyot.

Ricciardo honfitársa és Red Bull-os elődje, az F1-ből 2013 végén kiszállt Mark Webber félti a versenyzőt a következő év(ek)től:

“Azt hiszem, az világosan látható, hogy alig várja már a szezon végét, ami azért nem jó jel” – utalt Ricciardo Mexikót követő kifakadására.

“Nem szeretném, ha kiszeretne a Forma-1-ből, de eléggé próbára teszi az embert, biztosan megkérdőjelezi majd, hogy itt akar-e lenni. És az F1-ben nem sokan fogják vigasztalni. Itt csak az erősek élnek túl, és ezzel ő is tisztában van” – mondta a Herald Sunnak.

“Fel kell szívnia magát és mennie kell előre, ha a Renault-nál formában akar lenni jövőre. Elég jól megágyazott magának az átszerződéssel, szerintem fura döntés, de ő ezt akarta, mert környezetváltozásra vágyott. De biztosan próbára teszi majd az F1 iránti szeretetét a dolog” – tette hozzá.