A Red Bulltól az év végén búcsúzó Daniel Ricciardo a Mexikói Nagydíj szombati időmérőjén a világ egyik legboldogabb embere lehetett, hiszen úgy szerezte meg a pole-t, hogy előtte minden edzésen a csapattársa, Max Verstappen volt a leggyorsabb.

Az ausztrálnak azonban csak a lámpák kialvásáig tarthatott az öröme, a rajtja rosszul sikerült, és bár egykiállásos stratégiával esélye lett volna a dobogón végezni, 9 körrel a leintés előtt kiesett, újra, idén immár sokadszorra műszaki hiba miatt volt kénytelen feladni a versenyt.

“Tehetetlenség – talán ez a legjobb szó rá” – nyilatkozta Ricciardo közvetlenül a kiesés után. “Megint egy műszaki hiba, olyan rég volt már egy tiszta hétvégém… Ma is: egész hétvégén jól mentek a rajtszimulációk, a versenyen viszont szétesett az egész. Vasárnaponként mindig történik valami, amire nem találok magyarázatot.”

“Hogy őszinte legyek, a mostani helyzetemben már nem is látom értelmét, hogy itt legyek vasárnaponként, nem látom értelmét a maradék két futamnak” – mondta a jövőre már a Renault-nál versenyző pilóta. “Nem vagyok babonás, nem hiszek semmi ilyen hülyeségben, de ez az autó el van átkozva. Vezesse csak Gasly, nekem elegem van belőle.”

Ricciardo főnöke, Christian Horner reméli, hogy véget ér a pechszéria és Ricciardo összeszedi még magát a két utolsó futamra:

“Végtelenül elkeserítő délutánja volt. Érthető, hogy eléggé felfokozott hangulatban volt. Nagy ütés volt ez nemcsak neki, hanem a csapatnak is, hiszen potenciális kettős győzelemről volt szó, ami nagyon sokat ért volna számunkra.”

“Keserédes a mai győzelem, mert Max nagyszerű, kiemelkedő versenyt teljesített, és meggyőződésem, hogy Daniel is képes lett volna maga mögött tartani Sebastiant. Érthető az elkeseredése, és nagyon remélem, hogy ez az őt követő fekete felhő végre eltűnik az utolsó két futamra.”

A kérdésre, hogy beszélt-e Ricciardóval, Horner így felelt: “Ahogy képzelhetik, gyorsan le akart lépni a pályáról, szóval majd később beszélünk, amikor lenyugodtak a dolgok.”