A Mercedes nem brillírozott Mexikóban, a vasárnapi futamon küszködtek a gumikkal, Lewis Hamilton csak a 4. helyen ért be, de az angol versenyzőnek ez is elég volt ahhoz, hogy bebiztosítsa ötödik világbajnoki címét, amivel beérte a legendás Juan Manuel Fangiót.

A 33 éves pilóta örömébe azonban szomorúság is vegyült, ugyanis a hétvége kezdetén haláleset történt a családjában, elhunyt az apai nagyapja, Davidson Hamilton, akitől középső nevét is örökölte.

“Tudják, valójában nagyon nehéz hétvége volt ez számomra, mert a nagypapám csütörtök reggel halt meg. Amikor valaki meghal, az mindig összehozza egy kicsit a családot, de ő volt az igazi patriarcha” – árulta el a vasárnapi futam után.

“Az édesapámmal mindig közel voltunk egymáshoz, de ez még jobban összehozott minket. Mindig emlékezni fogok rá, sosem felejtem el, mi mindent tett azért, hogy ma itt lehessünk, hogy a családunk felvirágozzon. Őszintén szeretnék olyan lenni, mint ő, erős fekete férfi, aki emberként és apaként is helytállt a nehéz időszakokban, és kihozott mindent abból a kevésből, amink volt” – folytatta, immár édesapja előtt tisztelegve.

“A nagypapám is büszke lenne rá, büszke és hálás lenne, hogy eddig jutott a Hamilton név, hogy bekerül a történelemkönyvekbe, ami kész őrület.”