Rendkívül jól ment a két Renault a 2018-as F1-es Mexikói Nagydíj szabadedzésein. Carlos Sainz mindkét edzésen a harmadik helyen végzett a két Red Bull mögött, míg Nico Hülkenberg egy negyedik és egy ötödik hellyel örvendeztette meg a francia istállót.

„Nagyon jó elől látni a két Renault-t és két Renault-motort” – mondta Sainz a gyakorlást követően. „A csapat keményen dolgozik a szezon végén, hogy bebiztosíthassuk a konstruktőri negyedik helyet.”

A spanyol szerint azonban a látottak csalókák, hiszen Austin óta nem történt nagy előrelépés a csapat életében. „Kicsit félrevezetőek az eredmények, a Force India és a Sauber még mindig közel vannak hozzánk, a Ferrari és a Mercedes pedig sehol. Több mint furcsa, hogy elveszítenek négy nap alatt körönként két másodperces előnyt” – gyanakodott a spanyol.

Sainz szerint az időmérő már a megszokott forgatókönyv szerint fog alakulni. „Naivitás lenne azt gondolni, hogy harmadikak leszünk. Mindig optimista vagyok, de szerintem problémák hátráltatták őket. A hosszú etapokon is szenvedtek, követtem őket, de kényelmetlen volt mögöttük autózni.”

Nico Hülkenberg is alátámasztotta a csapattárs véleményét. „Nem hiszem, hogy megverhetjük, vagy versenyezhetünk a Mercedes vagy a Ferrari ellen. Nem tudom, miért voltak ennyire lemaradva, de szerintem holnap minden kiderül” – mondta a német.