Mindkét szabadedzésen bő egy másodperccel verte legközelebbi üldözőit a Red Bull a 2018-as F1-es Mexikói Nagydíj szabadedzésén. Max Verstappen mindkét edzésen brillírozott, de Daniel Ricciardónak sincs mit szégyellnie, hiszen mindkétszer csapattársa mögött, a második helyen végzett.

Ennek ellenére azonban van félnivalója az osztrák csapatnak. A második edzésen ugyanis Max Verstappen autója ismét meghibásodott, az RB14-es kódjelű gép a pálya szélén fejezte be a gyakorlást. „A motor még mindig nem úgy viselkedik, ahogy azt szeretnénk. Fura zajokat hallatott, nem tudtam megfutni az igazán jó körömet. Ennek ellenére is elég gyorsak voltunk, elégedetten zárhatjuk a napot” – mondta Verstappen. A hollandnak azonban szerencséje lehet, a hírek szerint ezúttal nem a Renault-motor volt a ludas, a csapat a hidraulikus rendszer hibájára gyanakszik.

Csapattársa, Daniel Ricciardo a nagy előny ellenére sem érzi magukat az egyedüli esélyesnek. Az ausztrál szerint vannak még tartalékok a Ferrarinál és a Mercedesnél. „Ha minden így marad, akkor kettőnk közt fog eldőlni a pole-pozíció sorsa, de nem szeretnék naiv lenni” – utalt csapattársára Ricciardo. „Biztos vagyok benne, hogy a Ferrari és a Mercedes erős lesz. Meglátjuk, de azért reménykedek az ellenkezőjében. Szoros hatos csatát várok a pole-pozícióért, izgalmas lehet” – tette hozzá.

Ricciardo azonban még nem érzi erősnek a versenytempóját. „Nagy üzemanyagszint mellett úgy tűnik, elmaradunk a többiektől, ezen még dolgozni fogunk” – zárta mondanivalóját a mindig mosolygós ausztrál.