A német Autobild nyomán az angol nyelvű Forma-1-es sajtóban körbejárt – mi is megírtuk –, hogy a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondta, hogy Max Verstappent tehetségesebbnek tartja, mint korábbi versenyzőjét, Sebastian Vettelt.

Az Amerikai Nagydíj első szabadedzésén a brit Sky Sportsnak tisztázta, hogy nem egészen ezt mondta, egyszerűen félreértették:

“A németeknek adott interjúkkal az a gond, hogy kiforgathatják. Ez is egyértelműen egy ilyen eset volt, azt mondtam, hogy Maxnak nyers (raw, e.: ró) tehetsége van, de ebből az lett, hogy több (more, e.: mó), szóval az r hangból m lett” – magyarázta.

“Másféle versenyzők. Az eddigi eredményeivel Sebastian fenomenális, azt pedig tartom, hogy Max vele született tehetsége egészen nyilvánvaló. És azt hiszem, most már kezd hozzá párosulni a tapasztalat is. Egészen nagyszerű volt az elmúlt négy-öt futamon.”

Hornert Verstappen legfrissebb Renault-savazó nyilatkozatáról is megkérdezték, így reagált:

“Nem hiszem, hogy Max rajta lesz Cyril Abiteboul karácsonyi üdvözlőlapos névsorán. Valószínűleg én sem vagyok a lista elején. Max egyszerűen brutálisan őszinte, mindig megmondja, amit gondol. De jövőre már leszünk a Renault-val, szóval az, hogy mire készülnek, az ő dolguk, mi pedig a magunkéra koncentrálunk.”