A Red Bull Forma-1-es pilótanevelő programja gyakorlatilag eddig az egyetlen, amely eredményesen, sőt sikeresen működött, hiszen az ejtett “áldozatok” mellett Sebastian Vettel személyében egy négyszeres világbajnokot, utána pedig két többszörös futamgyőztest – Daniel Ricciardo és Max Verstappen – is adtak már a sportágnak.

Az ausztrál versenyző idén – Vettelt követve – kirepül a fészekből, jövőre a Renault-nál folytatja, helyére Pierre Gasly érkezik, így a Hondával új korszakot kezdő csapat vezetése a még mindig csak 21 éves Verstappenre marad. A csapatfőnök, Christian Horner nem aggódik emiatt, a hollandot még Vettelnél is nagyobb tehetségnek és ígéretnek tartja.

“Max még tehetségesebb is, igazi oroszlánként küzd a volánnál. Soha nem adja fel, soha” – mondta a német Autobildnek.

“Őrületes küzdőszelleme van. Egyébként bizonyos szempontokból Sebastianra emlékeztet. Még az is, ahogyan beszáll az autóba. Nagyon fiatal srác még, fiatalabb, mint amikor Seb hozzánk került, de lassan felnő, versenyzőként és emberként is.”

Verstappen nemrég, a születésnapja kapcsán arról beszélt, hogy 30 éves korára Vettelhez hasonlóan ő is szeretne 4 világbajnoki címig jutni.

“Erre nincs garancia” – reagált Horner. “De a képességei megvannak ahhoz, hogy többszörös világbajnok legyen. A következő versenyzői generáció Maxszal és Leclerc-rle sok örömöt fog még okozni nekünk!”