A különböző versenyhelyszínek évente 25-60 millió dollárnyi rendezési díjat fizetnek a Forma-1-es nagydíjakért a sport jogtulajdonosának. Kivételt eddig csak a Monacói Nagydíj jelentett, ám most, legalább három évig Brazília is ebbe a kényelmes helyzetbe kerül.

A RaceFans.net értesülése szerint az interlagosi verseny a következő három évben (2018-20) ingyen lesz a szervezőknek, ugyanis a legutóbbi, 2014-ben megkötött, 2020-ig szóló hosszabbítás idején Bernie Ecclestone külön-külön egyezett meg a pályával és a rendezési díjat fizető Sao Paulo városával, és míg az előbbi egyezséget 2017 januárja, azaz az új tulajdonos, a Liberty Media érkezése előtt meghosszabbították, az utóbbi esetében erre nem került sor.

A Libertynek láthatóan fontos az F1 jelenlegi egyetlen dél-amerikai futama, hiszen Interlagos rendezési díj nélkül is bekerült az idei és a jövő évi naptárba is. A kieső bevétel persze érezteti majd a hatását, nemcsak a Liberty kasszájába kerül kevesebb, hanem az onnan a csapatoknak továbbosztott pénzdíj is csökken majd, így lehet, hogy sorozatban másodszor is kevesebbet kapnak, mint az Ecclestone-korszakban.