Miután a nyári szünet alatt a divatmágnás milliárdos Lawrence Stroll megvette az összeomlás szélére került Force Indiát, elég egyértelmű, hogy az eddig a Williamsnél versenyző fiát, Lance-et inkább előbb, mint utóbb átülteti majd a versenyképtelen fehér autóból a sokkal jobb rózsaszínbe. Erre számít a grove-i csapatot irányító Claire Williams is.

“Kétségtelen, hogy Lance valamikor elhagy minket és átmegy a Racing Point Force Indiához, de egyelőre még nincs semmi konkrétum” – idézte a német Motorsport-magazin.com.

Stroll és a milliói mellett az év végén távozik a csapattól a főszponzor Martini is, de Williams visszautasítja, hogy ez újabb szög lenne a koporsóban:

“Lawrence Stroll nem volt jelentős befektetőnk. A Williams 38 éven keresztül létezett a Forma-1-ben Lawrence Stroll beszállása előtt, és a távozása után is hosszú évekig itt leszünk még.”

Ami a távozó pilóta pótlását illeti, a 2018-as évre teszt- és tartalékpilótaként igazolt Robert Kubica kapva kapna a lehetőségen, de a friss hírek szerint hasonlóan járhat, mint a szezon előtt, amikor egy pénzes orosz, Szergej Szirotkin elcsaklizta előle a versenyzői ülést.

Miután édesapja a Force India megvásárlásáról lemaradt, a silverstone-i csapat tesztelőjeként alkalmazott Nyikita Mazepin a Williamshez vinné a millióit, az orosz milliárdos papa, Dimitrij a ott is volt a spái paddockban, talán már ezen dolgozott.

Szintén pénzes papával rendelkezik a Forma-2-es versenyző Artyem Markelov, aki ugyancsak szívesen lépne fel a csúcskategóriába:

“Remélem, hogy a Williamsnél figyelnek rám és lehetőséget kaphatok. Meglátjuk!” – mondta az orosz Sportboxnak.