Vettel ezzel idei ötödik, pályafutása 52. győzelmét aratta. A német pontversenybeli hátrányát 17 pontra csökkentette Hamiltonnal szemben. A verseny részletes összefoglalója itt olvasható. A dobogós pilótákkal Martin Brundle készítette az interjúkat.

Sebastian Vettel (1.)

A német győzelmével megelőzte az örökranglistán az 51 győzelemmel rendelkező Alain Prostot. Vettel a hír hallatán kissé el is érzékenyült. „Nos, igen… több győzelem, mint Alainnak. Azt hiszem… bocsánat.”

„Az első körben jól rajtoltam, nem vagyok abban biztos, hogy Lewis látott-e engem, hogy kihúzódtam balra. Tudtam, hogy később jön az én esélyem, a hegy után. Jól időzítettem az előzést, tavaly nem volt elég helyem. Idén jobban ment, kevesebb leszorítóerővel mentünk. Az időzítés kritikus volt, de úgy vélem, tökéletesen oldottam meg. Aztán a Force India is jött, szoros volt, azonban amint előre kerültem, megnyugodtam.”

„A biztonsági autó beküldésével a helyzet megfordult, amint végeztem a dolgommal, bejött. Jól gyorsítottam ki az első kanyarból, trükkös volt a hátszél miatt a féktáv. Ezek után nyugodtabb versenyem volt. Lewis keményen nyomta az első etap vége felé, nagyon gyors volt, a második etapon azonban visszavettem a tempót. Nagyszerű hétvége.”

„Szerencsém volt a forgalommal is, általában az egyenesekben értem utol a lassabb autókat, nem vesztettem vele sok időt. Láttam, hogy nem igazán küzd [Hamilton] az utolsó 15 körön, így pihenhettem kicsit, de így sem volt könnyű, és élveztem a versenyt. Mindig jó élmény sok időt tölteni ezen a pályán, főleg egy jó autóval, de már a következő hétre tekintünk előre.”

Lewis Hamilton (2.)

„Gratulálok Sebnek. Mindent megtettünk, mindent megtettem a verseny során, jól szerepeltünk a hétvégén, de úgy előzött meg az egyenesben, mintha ott se lennék. Nyomnunk kell, amennyire csak lehet, hogy elkapjuk őket.”

„Megelőzhettük volna [Vettelt] az újraindításnál, de az egyenesben a kocsiban rejlő trükkjeik miatt nem ment volna. Mindent megtettem, amit tudtam, amit tudtunk, tovább kell dolgoznunk.”

Max Verstappen (3.)

„Az első 10-12 kör után, ami elég kaotikus volt, megelőztem egy pár kocsit, kimaradtunk a balhéból. Utána a saját versenyemet futottam, és nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek a dobogón. Eddig kissé balszerencsés voltam itt, de nagyon örülök a mai eredményemnek.”