A McLaren és Fernando Alonso kedden bejelentette, hogy a kétszeres világbajnok 17 szezon után a 2018-as idény végén elhagyja a Forma-1-et.

Míg a hírre legtöbben méltatásokkal és tisztelgéssel reagáltak, a BBC által megkérdezett 1979-es világbajnok, Jody Scheckter nem udvariaskodott:

“Én azt nézem, ki hány világbajnoki címet nyert. Persze úgy is lehet értékelni, hogy kinek mennyi pech és rossz autó jutott. De szerintem (Alonsót) túlértékelik az emberek. Az egyik gond vele az, hogy úgy tűnik, mindig bajt kever a csapatainál, rosszak a kapcsolatai. Nem így lehet világbajnoki címeket nyerni – együtt kell működni a csapattal, a versenyzőnek amolyan vezérré kell válnia” – mondta az egykori Ferrari-pilóta.

Alonso volt ferraris csapattársa, Felipe Massa pár napja, még a bejelentés előtt hasonló kritikát fogalmazott meg a spanyolról, ugyanakkor a tehetség tekintetében egy szintre helyezte őt Michael Schumacherrel. Scheckter ezzel sem ért egyet:

“Szerintem semmiképp sincsenek egy szinten. Schumacher minden idők legjobbja, Alonso szerintem nem tartozik ebbe a kategóriába. Persze nem azt mondom, hogy nem jó versenyző, jelenleg azért ő az egyik legjobb.”