A Mercedes AMG a csapat hazai versenye, a Német Nagydíj előtt bejelentette, hogy újabb két évre szerződést hosszabbított a négyszeres világbajnok Lewis Hamiltonnal. A tárgyalások már a tavalyi szezonzáró után megkezdődtek, ám hiába kívánta mindkét fél a folytatást, a részletekről hosszasan alkudoztak.

Hamilton ezzel harmadik mercedeses “etapját” kezdi, az angol eredetileg 2013-ban csatlakozott az akkor még csak feltörekvő alakulathoz, majd a 2014-es és ’15-ös eredmények alapján adta magát az újabb három év.

A mostani, mindössze két évre szóló hosszabbítás is logikus ugyanakkor, hiszen a jelenlegi F1-es szabályrendszer csak 2020-ig lesz érvényben, sőt, maga a Mercedes is csak addig kötelezte el magát a száguldó cirkuszban való részvétel mellett, ráadásul Hamilton már 33 éves, lehet, hogy 2021-ben, 36 évesen már mással szeretne foglalkozni.

Hivatalos adat erről természetesen nincs, de úgy tudni, Hamilton az új szerződéssel minden idők legjobban kereső F1-ese lett, állítólag évi 14,6 milliárd forintnak megfelelő 40 millió fontot/52 millió dollárt kap a Mercedestől.

“A szerződéshosszabbítás onnantól formalitásnak tűnt, hogy a télen először összeültünk Totóval (Wolff, csapatfőnök), jó, hogy most aláírtuk, bejelenthettük és folytatódhat a munka. 20 éve a Mercedes versenyzői családjának tagja vagyok, és soha nem éreztem olyan jól magam, mint most, ennél a csapatnál. A pályán és azon kívül is egy hullámhosszon vagyunk, és szeretnék még több győzelmet és sikert hozni a háromágú csillagnak. Meggyőződésem, hogy a következő években is a Mercedesnél leszek a legjobb helyen” – mondta Hamilton.

“Az első, tavaly téli szerződési tárgyalás óta egy irányba húztunk Lewisszal, de érthetően igen nagy érdeklődés irányult erre a témára, sok volt a spekuláció, ezért hogy hogy ezzel a bejelentéssel most lezárhattuk a dolgot. Ezen a héten aláírtuk a dokumentumokat, nem akartuk már váratni az embereket. Lewisról Forma-1-es versenyzőként már mindent elmondtak, ő minden idők egyik legjobbja, az eredményei önmagukért beszélnek” – kezdte Toto Wolff.

“De én leginkább azt élvezem a közös munkában, hogy a sisak mögött rejlő embert is megismerhetem, láthatom a megingathatatlan fejlődési törekvését, az érzelmi intelligenciáját és a körülötte lévők iránti lojalitását.”

“A Mercedes lett Lewis Forma-1-es otthona, a története pedig örökre összefonódott a Mercedes AMG Petronas ezüstjével és zöldjével. Biztos vagyok benne, hogy szép fejezetekkel bővül még a sztorink!”