Ahogy a Vezess is megírta tegnap, a Forma-1 fejesei mérlegelik, hogy felhagyjanak-e a grid girlök, azaz a rajtok előtt a zászlókat, táblákat tartó, az eredményhirdetésnél a dobogósokat fogadó modellek, hoszteszek alkalmazásával.

A hosszútávú világbajnokság (WEC) pár éve már búcsút intett az általuk idejétmúltnak tekintett szokásnak, míg az F1-ben csak egy-egy próbálkozás volt az újításra ezen a téren: szűk egy évtizede, a valenciai Európa Nagydíjon vegyesen vetettek be lányokat és fiúkat, míg pár éve Monacóban kizárólag férfi modelleket állítottak az autók elé.

Élesen megoszlanak a vélemények a témában.

A Red Bull-os Daniel Ricciardo például “semmi rosszat nem lát” a szokásban:

“Ezzel nőttünk fel, a napernyős lányokkal, a grid girlökkel, valahogy hozzátartozik ez az F1 vonzerejéhez: dögös autók, dögös csajok. A Forma-1-ben inkább a férfiak dominálnak – nem mintha a nőknek nem lenne itt helye –, egyszerűen sokkal több férfi van a paddockban, mint nő, és a lányok mindannyiunknak egy jó kis pluszt jelentenek. Szóval én megtartanám őket. Tartsuk meg őket!” – mondta az ausztrál.

Ellenpontként ugyanakkor ott van a silverstone-i pálya főnöke, aki szívesen megszabadulna a dologtól, ám ez nem az egyes versenyhelyszínek hatáskörébe tartozik:

“Szerintem ez ósdi dolog, a sztreccsnadrágot meghagyhatnánk a hetvenes-nyolcvanas éveknek, én nem kérek ebből a cicababás hülyeségből, bár elismerem, hogy az elegánsan elővezetett szép hölgyek hozzáadhattak a verseny fényéhez. Mindenesetre a Silverstone-ba érkező nézők azt gondolják, hogy rajtunk múlik a dolog, pedig ez nem a mi döntésünk. Úgy tűnhet, hogy Silverstone így áll a nőkhöz, pedig mi az egyenlőségben hiszünk, én nem szeretném, ha a lányom úgy nőne fel, hogy azt higgye, a sztreccsnadrágos szereplés az elérendő cél” – magyarázta Stuart Pringle.