A motorsportban régóta bevett hagyomány, hogy a start előtt modellek is megjelennek a rajtrácson, ők tartják a rajtszámokat, zászlókat és egyebeket. Néhány évvel ezelőtt már fellángolt egy vita azzal kapcsolatban, hogy ezt a szerepet miért ne tölthetnék be férfiak is, az F1-ben kísérleteztek is ezzel, de aztán maradt a megszokás.

Az F1 új tulajdonosa, a Liberty Media most ismét felvetette, hogy nem biztos, hogy ez a hagyomány méltó a megőrzésre.

“Minden oldal véleményét próbáljuk tiszteletben tartani” – mondta Ross Brawn, az F1 sportigazgatója. “Sok ember van, akinek semmi kifogása a lányok ellen a rajtrácson, de akadnak olyanok is, akik szerint ez az egész elég ódivatú. Úgyhogy foglalkozunk a témával.”

Chase Carey, az F1 elnök-vezérigazgatója nem akar személyes döntést hozni az ügyben, szerinte minél több véleményt érdemes meghallgatni. “Olyan döntést kell hoznunk, ami jót tesz a sport jövőjének” – vélekedett Carey.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint mindenre nyitottan kell hozzáállni a kérdéshez, de utalt rá, hogy szerinte a nők száműzése nem lenne bölcs döntés. Korábbi felmérések alapján a szurkolók döntő többségének a világon semmi kifogásuk a lányok jelenléte ellen.