Mivel Carlos Sainz az Amerikai Nagydíjtól már a Renault-nál vezet, a Toro Rossónál ki kell találni, kik is üljenek az autóba Austinban. A logikus megoldás Danyiil Kvjat visszahívása és a Malajziában bemutatkozott Pierre Gasly megtartása lenne, ugyanakkor a fiatal francia mindössze félpontos hátránnyal áll 2. helyen a japán Sutper Formulában, amelynek szezonzárója ütközik a következő F1-es fordulóval, lehet, hogy inkább ott indítják.

Ehhez persze pótlást kellene találni a helyére, állítólag a korábbi Toro Rosso-pilóta, Forma E-versenyző Sebastien Buemi és a Forma-1-es visszatérésre készülő Robert Kubica is a jelöltek között van, de utóbbi nem vállalhatja a beugrást.

A német Auto Motor und Sport szerint lengyel 2011-es, jobb karját megnyomorító ralibalesete után életbiztosításából komoly összeget kapott, amiért többet nem vezethet az F1-ben, a beugrás miatt viszont vissza kellene fizetnie ezt. Míg az esetleges 2018-as, teljes szezonos visszatérésnél már megérné a dolog, az egyszeri, bizonytalan kimenetelű indulással nem érdemes kockáztatni.

A Kubica menedzselésébe néhány hete beszállt Nico Rosberg sem tartja jó ötletnek, hogy a 32 éves lengyel a Toro Rossónál helyettesítsen:

“Ha mély vízbe dobnak, új autóval, tesztelés nélkül, csakis veszíthetsz. Okosabb a williamses lehetőségre koncentrálni” – mondta a 2016-os világbajnok.

Rosberg természetesen arra utalt, hogy Felipe Massa és a tartalékos Paul di Resta mellett Kubica a Williams harmadik komoly jelöltje 2018-ra, ennek keretében di Restával együtt a jövő héten a Hungaroringen tesztel is a csapattal egy napot.