A Forma-1-es Japán Nagydíj időmérője után néhány órával pilótacserét jelentettek be, a Renault-nál Jolyon Palmer most vasárnap indul utolsó versenyén, a két hét múlva következő Amerikai Nagydíjtól már Carlos Sainz vezeti az autót.

Az a McLaren-Honda-Toro Rosso-Renault cserebere bejelentésekor hivatalossá vált, hogy Palmer az év végén távozik a Renault-tól, és a franciák 2018-ra kölcsönkapják Sainzot, de pletykák szerint a cserét előbb is szerették volna végbevinni, a csapat igyekezett néhány millió dollárral kivásárolni az angolt, úgy tűnik, mostanra sikerült megegyezni a számokról.

“A holnapi Japán Nagydíj lesz az utolsó renault-s versenyem. A hátrasorolásom miatt a mezőny végéből indulok, de ahogy mindig, most is beleadok majd mindent. Mindenkinek köszönöm az elmúlt két évben kapott támogatást, nagyon sokat jelentett számomra!” – írta Palmer az Instagramon.

F1: Meglepetés, pilótacsere a következő futamra 1

“Szeretnék köszönetet mondani Jolyonnak a csapat iránti elkötelezettségéért és a profi hozzáállásáért! A Renault Forma-1-es visszatérése óta Jolyon keményen dolgozott a fejlődő környezetben. Nagyszerű emberi tulajdonságokat mutatott, a legjobbakat kívánjuk neki a továbbiakhoz!” – mondta a Renault-főnök Cyril Abiteboul, kínosan kerülve Palmer “eredményeit”.

Sainz Toro Rossótól való távozása ugyanakkor azt is jelenti, hogy a Malajziában bemutatkozott Pierre Gasly már nem tér vissza a japán Super Formula szezonzárójára, hiszen az ütközne az Amerikai Nagydíjjal, valamint hogy a félreállított Danyiil Kvjat Austinban visszakapja az ülését.

“Szeretném megköszönni Carlosnak az elmúlt három szezonban végzett munkáját! Mindig a maximumot nyújtotta, nagyszerű hozzáállással, elkötelezetten dolgozott, aminek köszönhetően nagyszerű eredményeket értünk el együtt. Az egész Toro Rosso nevében a legjobbakat kívánom neki az új csapatánál, de alig várjuk, hogy legyőzhessük majd a pályán!” – búcsúztatta Sainzot a Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost.

F1: Meglepetés, pilótacsere a következő futamra 2

Sainz is mindenkinek megköszönt mindent:

“Először is hadd mondjak köszönetet a Toro Rossónak és a Red Bullnak azért, hogy lehetővé tették számomra, hogy a Renault-nál fejezhessem be az idényt! Hadd mondjak külön köszönetet a mérnökeimnek és a szerelőimnek az elmúlt években elvégzett munkáért és támogatásért! A Toro Rosso nagyszerű emberekből áll, mindenkinek csakis a legjobbakat kívánom!”

“Ami engem illet, egyértelműen mindent beleadok majd a holnapi futamon, így lesz a legszebb a búcsú. Az utolsó négy futam Renault-nál való eltöltése jó lehetőséget ad számomra, hogy a vártnál korábban megismerkedjek a csapattal és az autóval, nagyon várom a közös munkát!”