Bár hivatalos megerősítés még nincs, Carlos Sainz renault-s átigazolása után nagyon valószínű, hogy a Toro Rossónál Malajzia óta szereplő újonc, Pierre Gasly már nem tér vissza a japán Super Formulába, hiszen a sorozat szezonzárója ütközik a Forma-1-es Amerikai Nagydíjjal.

A Toro Rosso minden bizonnyal Gaslyt és a visszahívott Danyiil Kvjatot indítja majd Austinban, és ez a csapat jövő évi motorpartnerének, a Hondának is megfelel, még úgy is, hogy a francia nélkül a Super Formulában ezzel átengedik a bajnoki címet a nagy rivális Toyotának.

“Úgy véljük, Gaslynak inkább Austinban kell versenyeznie a Toro Rossóval. Ha valakit be lehet ültetni a helyére Austinban, akkor persze szívesen vesszük, ha eljön a Super Formulába, de egyáltalán nem erőltetjük a dolgot” – mondta a Honda motorsportfőnöke, Jamamoto Maszasi a Motorsport.comnak.

“Természetesen fontos a Honda számára a Super Formula bajnoki címe, de szerintünk a prioritás a Forma-1. Helmut Marko (Red Bull-motorsportfőnök) szerint is fontos a Super Formula-cím, de az F1 még fontosabb, tehát teljes az egyetértés közöttünk.”

“Szeretnénk, ha Pierre végigcsinálná az idényt a Toro Rossóval, hiszen ő az egyik versenyzőjelölt a jövő évre. A lehető legtöbb Forma-1-es tapasztalatot kell gyűjtenie a következő szezonra” – szögezte le Jamamoto.