Daniel Ricciardo a negyedik időt autózta a 2017-es Forma-1 Japán Nagydíj időmérő edzésén. Vasárnap a jó rajtpozíció mellett az alacsonyabb szárnyállású aerodinamikai beállításokban is bízhat.

„Amikor áthaladtam a célvonalon, nem tudtam hol végeztem, de azt érzetem, ebben a körben minden benne volt, amire képes voltam” – mondta a Red Bull ausztrál versenyzője a szombati időmérő edzést követően.  „Ismét nagyon közel voltunk Maxszal. Nyilvánvalóan egyre jobb teljesítményre ösztökéljük egymást.

“Örülök, hogy a Bottas büntetése miatt megöröklöm a harmadik helyet, remélve, hogy a tiszta oldali rajtpozíció jobb lesz nekem, és így a futam elején lépést tarthatok a vezető helyen autózókkal.”

Mint ismeretes, Valtteri Bottast váltócsere miatt öt rajthelyes büntetést kapott, a hetedik helyre került,  a mögötte végzők mind eggyel jobb rajtpozícióból indulnak, mint amit az időmérőn szereztek.  Ám kiderült, Ricciardo nem csak ebben bízhat, mert a Red Bull elárulta, hogy a két versenyzőjük autója eltérő beállításokkal készül a futamra. Ricciardo kocsija laposabb szárnyállással fut, így kisebb leszorítóerővel számolhat.

Ez a fajta beállítás kifizetődhet, ha Riccardo jól rajtol, mivel Szuzukábabn köztudottan nehéz előzni. „A rajt nagyon sokat fog számítani. Egészen nehéz itt előzni” – mondta Ricciardo. „Elsősorban a versenyre állítottam be az autómat, ezért lemondtunk egy kis leszorítóerőről este. Az egyenesekben ez több esélyt ad nekem a támadásra és a védekezésre, szóval remélhetőleg ez lehet a jobb beállítás a holnapra.”