Miután 2016-ban sikerült legyőznie Lewis Hamiltont és megszerezte a világbajnoki címet, Nico Rosberg váratlanul bejelentette, hogy kiszáll a Forma-1-ből, felhagy az autóversenyzéssel, visszavonul.

Rosberg volt csapatfőnöke, a mercedeses Toto Wolff Montrealban érdekes dolgot mondott, szerinte a német pilóta valójában még nem végzett az F1-gyel, visszatérhet:

“Hadd áruljak el valamit: engem nem lepne meg, ha egy nap Nicót a Ferrarinál vagy valamelyik másik csapatnál látnánk viszont. Csak 31 éves, még fiatal. Talán meggondolja magát. Ki tudja” – mondta a Le Journal de Montrealnak.

Wolff azt azonban kizártnak tartja, hogy Rosberg Fernando Alonso nyomdokain az amerikai Indycarba menne, nekivágna mondjuk az Indy 500-nak: “Ismerve őt, Nico ott nem fog szerencsét próbálni. Az egy veszélyes kaland.”

Rosberg a kiszállás után is a Mercedes márkanagykövete maradt, otthonában, Monacóban a nagydíj szervezésébe is belefolyt már valamelyest, de a visszavonulás óta lesősorban a családi életre koncentrál, és a Monacói Nagydíjon adott interjújában kizárta, hogy visszatérne az F1-be.