A tavaly év végén friss világbajnokként váratlanul visszavonult Nico Rosberg idén első ízben van jelen Forma-1-es versenyhétvégén, pontosabban otthonába érkezett a száguldó cirkusz, hiszen sok más pilótatársához hasonlóan ő is Monacóban él családjával.

Hiába azonban a közelség, a bokszutca, a pilótafülke nem vonzza a bajnokot, még a Jenson Buttonéhoz alkalmi beugrásra sem gondol.

“Teljes az életem. Lapoztam. A bajnoki győzelem tökéletes lezárás volt, tökéletes volt vele a karrierem” – nyilatkozta a BBC-nek.

A 31 éves, feleségével második gyermeküket váró Rosberg azért továbbra is imádja és követi az F1-et:

“Nagyon élvezetes nézni az eseményeket, és idén kiváló az F1. Mondjuk 12 éve most először nézem a tévén. Külső szemlélőként igazán izgalmas. Annyi minden történik, sosem lehet tudni, ki fog győzni,izgalmas a nézők számára is.”

A Mecedesnél az utódjául választott Valtteri Bottas Rosberg szerint “jó munkát végez”, de a csapat számára talán hiányozhat idén az ő tapasztalata.

“Én az első naptól ott voltam” – utalt arra, hogy a gyári alakulat megalapításakor, 2010-ben csatlakozott. “Ismertem, ki hogyan dolgozik, tudtam, hogyan kell beállítani az autót, ezt pedig nem lehet egyik napról a másikra pótolni. De jó utódot találtak, csak eltart még egy ideig, kell még hozzá tapasztalat, hogy jobban befolyásolhassa a beállításokat.”

Új perspektíva – Rosberg otthoról nézi a monacói történéseket

Rosberg annak is örül, hogy a világbajnokságban komoly ellenfele akad a Mercedesnek és Lewis Hamiltonnak a Ferrari és Sebastian Vettel képében: “Bízom benne, hogy az utolsó pillanatig folyik majd a küzdelem. Mi nézők mind ezt szeretnénk látni. Aztán, a végén, remélem, hogy az én versenyzői családom kerül ki győztesen!”

Az expilóta még nem fogott semmilyen komolyabb munkába a visszavonulás óta, de azt elárulta, mivel is szeretne foglalkozni:

“Mindig is szerettem az utcai autókat. Az autóiparban az évszázad forradalma jön az elektromobilitás és autonóm autózás kapcsán. Az innováció, a mérnöki munka mindig is a szívem csücske volt, sok minden húz abba az irányba – de korai lenne még részletebe menni.”