A Sunday Times holnap megjelenő összeállítása a leggazdagabb brit sportolókat listázza, a top10-ben két Forma-1-es versenyző is szerepel.

A lap szerint 131 millió fontos (48,2 milliárd Ft) vagyonával a háromszoros világbajnok Lewis Hamilton az első, a Mercedes pilótája a Manchester United két focisztárját, Zlatan Ibrahimovicot és Wayne Rooney-t előzte meg a dobogón. A negyedik az idén “szabadságát” töltő, de a hó végi Monacói Nagydíjon a McLarennél beugró Jenson Button, a 2009-es világbajnok vagyonát 86 millió fontra (31,7 milliárd Ft) becsli a Times.

Button és Hamilton is az adóparadicsomnak számító Monacóban él, de a Mercedes angolja hangsúlyozta, otthon is fizet adót.

“Az emberek nincsenek tisztában vele, hogy itt is fizetek adót, ugyanakkor nem minden pénzemet itt keresem. 19 országban versenyzek, szóval 20 helyen kapok fizetést, így több helyen is adózom ezek után, de itt is sokat fizetek. Kiveszem a részem a közterhekből, mi több, segítek fenntartani egy több mint 1000 embert foglalkoztató brit csapatot is” – magyarázta.