Lewis Hamilton az Orosz Nagydíj teljes hétvégéjén formán kívül volt, az időmérőn és a futamon elért 4. helyét nagyjából csak annak köszönhette, hogy az üldözők autóihoz képest a Mercedes – a Ferrarival együtt – külön kategóriát képvisel.

A háromszoros világbajnok 36 másodperccel első futamgyőzelmét arató csapattársa, Valtteri Bottas mögött ért be Szocsiban, nem is tudott magyarázatot adni a történtekre.

“Nagyon furcsa hétvégém volt, nagyon-nagyon nehezen ment, nem is emlékszem, mikor volt ilyen legutóbb, talán tavaly Bakuban. Egyszerűen nem voltam elég gyors, nem tudtam, eltalálni az autót, a futamon folyamatosan túlmelegedett. Szóval meg kell elégednem a 4. hellyel” – nyilatkozta a verseny után.

“Az elejétől fogva nem voltam versenyben. Nem tudtam tartani a lépést. A Kimivel való küzdelemhez talán meglett volna a tempóm, de az autó folyamatosan túlmelegedett. Biztos, hogy kiderítjük majd, mi is volt. Mindegy, azért így is hoztam pár pontot a csapatnak” – mondta az angol, aki természetesen újra gratulált Bottasnak az első futamgyőzelméhez.