Ahogy a Vezess.hu is megírta nemrég, a Belga Nagydíj után kiderült, hogy a Toro Rosso ifjonca, Max Verstappen videojátékokkal készült a versenyre, előre begyakorolta a futamon bemutatott látványos előzését.


A hamarosan 18. születésnapját ünneplő holland azt mondja, számára nagyon jó módszer ez.
“Jó ez, mert az ember tudja, mennyi helye van. A szimulátoros versenyzésnél az ember néha túltolja, de így azt is megtanulja, mi nem fér bele. Szerintem ez segít nekem. Így készültem Spára és így készültem aztán Monzára is, és kétszer is működött a dolog a pályán. A Nasr elleni (monzai) előzésemet is ugyanígy gyakoroltam a játékban” – magyarázta.
Amikor a címvédő Lewis Hamiltonnak meséltek Verstappen módszeréről, a kétszeres világbajnok angol azt mondta, ez nem az ő világa:
F1: A videojátéktól előz jól Verstappen? 3


“Én inkább rögtönző típus vagyok, freestyle-ban nyomom a pályán. Egyetlen előzésem sem hasonlít a másikra. Imádom a spontaneitást az előzéseknél. Sosem tudni, mikor történik meg, lehet tervezgetni, de lehet, hogy nem abban a körben, nem ott jön majd. Én nem szeretem megtervezni, hogy ebben és ebben a kanyarban fogok előzni, aztán gyakorolni, majd megcsinálni. Én szeretem, ha nem tudom előre, hol fogok előzni.”
“Számomra ez így izgalmasabb, ha csak arra várok, hogy a tervezett ponton előzzek, abban nincs izgalom. De van újabb generáció, lehet, hogy nekik a módszerük is új.”