Bár nyáron – 2013 után újra – a Ferrarival is hírbe hozták, azóta pedig a Ferrari-kötődésű új amerikai projekt, a Haas kiszemeltjeként is szerepelt a neve, Nico Hülkenberg nem megy sehova, szerződést hosszabbított a Force Indiával, jelentették be kedden. A 28 éves német pilóta 2016-17-re írt alá a silverstone-i alakulattal.


“Örülök, hogy sikerült véglegesíteni a jövőmet illető dolgokat. Úgy ismerem a csapatot, mint a tenyeremet, teljesen otthon érzem itt magam, így tökéletesen logikus volt a hosszú távú elköteleződés. A csapat elmúlt két idényben mutatott fejlődése meggyőzött, és bizakodásra ad okot a jövőt tekintve. Nagyszerű, sikeréhes emberekből álló évről évre javuló csapat ez. Mindenünk megvan a további fejlődéshez, és én is részt akarok venni a további előrelépésben” – magyarázta.
Az alsóbb kategóriákban sikert sikerre halmozó Hülkenberg 2010-ben mutatkozott be a Forma-1-ben a Williamsnél, de onnan egy év után távoznia kellett. 2011-ben a Force India tartalékosaként dolgozott, 2012-ben már versenyzőként kapott lehetőséget náluk. 2013-ban egy évig a Saubernél villogott, de 2014-re visszatért a silverstone-iakhoz. A németet az évek során a Lotusszal, a McLarennel és a Ferrarival is hírbe hozták, de valamiért sosem jött össze a középmezőnyből való kitörés. 
Hülkenberg idén a Forma-1 mellett a tartóssági versenyzésbe is belekóstolt, a WEC-ben a Porsche pilótájaként első nekifutásra megnyerte a Le Mans-i 24 órás versenyt Nick Tandy és Earl Bamber csapattársaként.