A McLaren az újonc Kevin Magnussent indítja Jenson Button mellett 2014-ben. A címvédő Formula Renault-bajnok kétségkívül gyors, de a korlátozott Forma-1-es tesztelési lehetőségek miatt azért legalábbis kockázatot jelent a topcsapatnál való bevetése.
Ellenérvként persze ott van, hogy a wokingi csapat 2007-ben szintén teljesen zöldfülű versenyzőt dobott a mély vízbe, Lewis Hamilton pedig rögtön első évében kis híján bajnok lett, 2008-ban pedig meg is szerezte a címet. Magussen természetesen Hamilton példáját akarja követni:


“Ő újoncként hatalmas sikereket ért el a McLarennél, szóval ez egyértelműen lehetséges. Tudom azt is, hogy keményen meg is dolgozott ezért, de jó hír, hogy én is ugyanennél a csapatnál kezdek. A McLarennél dolgoztak már újonccal, tudják, hogyan kell kezelni. Ez nagyon jó, igazán jó” – magyarázta az Autosportnak a 21 éves dán. 
Míg Magnussen nem titkolja, hogy a korlátozott F1-es tesztelés valóban hátrány, úgy véli, neki és fiatal pályatársainak van előnye is.
“Az én generációm tagjai mind nagyon korán kezdték a versenyezést, míg a korábbi nemzedék egy kicsit később indult. Egy mai 19 éves pilóta felkészültebb, mint egy 19 éves pilóta volt a megelőző generációban, mert mi korábban kezdtük az egészet.” 
“Persze nem mondom, hogy 100 százalékosan készen állok a Forma-1-re. Az ember mindig úgy érzi, hogy tanulhatna még, jó lenne még egy kis felkészülési idő” – tette hozzá.
A McLaren egyébként azért is veti be már idén Magnussent, mert a nagy 2014-es szabályváltozások valamelyest csökkentik a tapasztalat értékét, érvel a főnök, Martin Whitmarsh: “Azt is mondhatjuk, hogy ez az ideális alkalom, mert a régi pilóták tudása, tapasztalata másra vonatkozik. Az új erőforrás nagyon-nagyon más lesz, az egész energiaciklus, a használat különbözni fog, ebben a tekintetben tehát Kevin is ugyanannyi tapasztattal rendelkezik majd lesz, mint egy Fernando Alonso vagy egy Jenson Button.”