Nico Hülkenbergen nem múlik a Sauber jó szereplése, a német hatodik helyet szerzett az abu-dzabi időmérőn. Ennél több nem volt az autóban. “Semmi nem maradt a körömben, mondhatom, hogy tökéletes volt” – mondta Hülkenberg. “Ennél jobban nem mehet az autóm. Nem sokkal maradtunk le Kimitől, esetleg erről lehetne beszélni, de szerintem felesleges: a hatodik hely tökéletes eredmény számunkra.”

F1: Hülkenberg megint a maximumot hozta 1
F1: Hülkenberg megint a maximumot hozta 2

F1: Hülkenberg megint a maximumot hozta

F1: Hülkenberg megint a maximumot hozta

F1: Hülkenberg megint a maximumot hozta 4
Fotó megosztása:
F1: Hülkenberg megint a maximumot hozta 5


“Az előzés itt nagyon nehéz, de a két DRS-zónában korábban voltak szép manőverek. Jó a végsebességünk és a szárnyállásunk, ez pedig segíthet az egyenesekben. A versenytempónk rendben van, remélem, hasonló lendülettel folytatjuk a hétvégét.”

Nem ment minden ilyen jól a másik Sauberben ülő Esteban Gutierreznél, aki már a Q1-ből sem jutott tovább. Mint kiderült, egy buta taktikai hiba miatt. “Az első körömben forgalomba kerültem, nem lett elég jó, így kellett egy második. Sajnos, túl későn mentünk ki a pályára, így éppen lejárt az idő, mielőtt elkezdhettem volna a kört. Három tizedmásodpercről beszélünk” – mondta csalódottan a mexikói.