Mikor, ha nem most – valami ilyesmi lehet a mottója a Williamsnek a Brit Nagydíj előtt, a csapat szeretné megtörni az idei átkot. Erre ideális terepnek tűnik a hazai pályának számító Silverstone, amely a legmagasabb átlagsebességű helyszín Monza után.

“Egész évben erre a hétvégére várt a csapat, büszke vagyok arra, hogy részese lehetek ennek a történelmi pillanatnak” – mondta Pastor Maldonado. “Silverstone az egyik kedvenc pályám, több legendás kanyarral, a szurkolóktól is nagy támogatásra számíthatunk. A pálya új része még mindig nem kopott be eléggé, kisebb a tapadás, erre figyelnünk kell a kormány mögött. Remélhetőleg jó hétvégét zárunk pontszerzéssel, így téve még emlékezetesebbé tenni ezt a hétvégét.”

Valtteri Bottas szerint a silverstone-i igazi klasszikus pálya, élvezetes kanyarokkal. “Nagy leszorítóerőre van szükség, hogy átfűzzük magunkat a gyors fordulókon” – magyarázta a finn. “A tavalyi első szabadedzésen és az ifjoncteszten már vezettem F1-es autót a pályán, ami nagy segítséget jelent ahhoz, hogy gyorsan felvegyem a tempót. Az időjárás nem könnyíti meg a dolgunkat, de az erős kanadai időmérő után bízhatunk benne, hogy jól tudjuk kezelni az esőt.”

“Ez a hazai versenyünk, és történetesen az egyik legsikeresebb is” – fogalmazott Mike Coughlan technikai igazgató. “Összesen tíz győzelmet arattunk itt. Silverstone-ban a legnagyobb az átlagos kanyarsebesség az összes pálya közül, a hűvösebb időjárás jó motorerőt és kisebb gumikopást jelent. Keményen fogunk dolgozni az FW35-ös továbbfejlesztésén.”