Hiába szerezte meg pályafutása első pole pozícióját idén Nico Hülkenberg, a német versenyzőt a GP2-bajnok Pastor Maldonadóra cserélte a Williams. Hülkenberg és menedzsere, Willi Weber egy ideje állás után kajtatnak, tárgyalások folynak a Force Indiával is. Hülkenbergék abban bíznak, hogy karácsony előtt lehet megállapodás.

“Nem nagy titok, a Force India a legjobb esélyünk, de az sem titok, hogy sokan mások is szeretnének itt kikötni” – mondta Hülkenberg. “Tárgyalunk a csapattal, aztán meglátjuk, mi sül ki a dologból.”

Hülkenberg esélyt sem adott Maldonadónak, amikor a GP2-ben egy csapatban szerepeltek, a német szerint szomorú, hogy a pénz már a jó F1-es ülések megszerzésében is szerepet játszik. Egyébként számított arra, hogy a Williams nem hosszabbít vele szerződést.

“Voltak arra utaló jelek korábban is, hogy valami készül. A csapat folyamatosan halogatta a tárgyalásokat, egyre későbbi időpontokat tűzött ki. Kívülről nehéz megítélni, de biztosan vannak olyan belső körülmények, amelyek szükségessé tették ezt a lépést.”