Múlt héten kürtölte világgá a brit Guardian, hogy a silverstone-i pálya tulajdonosa, a BRDC a komplexum eladására készül. A lap a szervezet egyik vezetője, Robert Brooks kiszivárgott levelére hivatkozott, hozzátéve, hogy a vevő a sportág első számú ura, Bernie Ecclestone lehet.

Brooks most cáfolta, hogy a BRDC a pálya eladására készülne. “Nyilvánvalóan továbbra is Silverstone tulajdonosa marad a BRDC” – nyilatkozta Brooks. “Úgy gondolom, hogy ha készülnénk is az eladásra, akkor sem foglalkoznánk sokat azzal, mit írkálnak össze az újságok.”

Brooks úgy véli, Silverstone tökéletes helyettes lenne, ha a problémákkal küzdő Donington 2010-ben nem tudna Brit Nagydíjat rendezni. “Készen állunk a 2009-es futamra, de a 2010-esre is, ha szükséges” – jelentette ki Brooks. Ecclestone korábban elvetette ezt az ötletet.

“Folyamatosan invesztálnunk kell a pályába, hogy a legjobbak között maradjon, ezt tettük eddig is. Remek futam előtt állunk, mindenki egyet fog érteni velem abban, hogy Silverstone a valaha volt legjobb formájában van.”