Lewis Hamilton talán a hazai szurkolók tömegéből merített erőt, mindenesetre a McLaren komoly fölénnyel lett a leggyorsabb a Brit Nagydíj előtti silverstone-i tesztsorozat utolsó napján. Hamilton jó egy másodperccel javította meg az előző napi csúcsidőt, 1:19.170-et ment.

“A mai teszt nagyon biztató volt. Az autón végzett változtatások igazán nagy javulást hoztak” – nyilatkozta Hamilton a nap végén – “A nap elején alig vártam, hogy autóba ülhessek, mert szupergyors ez a pálya, hihetetlen érzés F1-essel menni rajta. Az ebédszünetben alig hittem a szememnek, annyira sokan vártak rám a garázs előtt. Természetesen mindenkit nem üdvözölhettem, de a jelenlétük igazán sokat jelentett számomra” – tette hozzá.

Hamiltonon kívül csak a toyotás Timo Glock tudta 1:20 alá szorítani a köridőt, de ő is több mint hattizeddel maradt el a mclarenes mögött. A német versenyző a nap folyamán ütközött David Coultharddal, de az eset után készséggel elismerte a hibát.

“Félreértés volt, amikor elfordultam a Hangar-egyenes végén, David ott volt, de én nem láttam, bocsánatot is kérek! A szerelők nagyszerű munkával helyrerázták az autót.”

A toyotások elégedettek lehetnek, mert a három napból kétszer végzett a második helyen a versenyzőjük, és ez a Francia Nagydíjon szerzett dobogós helyezéssel együtt igazán biztató.

Jól kezdett a Ferrari
Jól kezdett a Ferrari

Hamilton mindenkit elvert

Hamilton mindenkit elvert

Jól kezdett a Ferrari
Hamilton  mindenkit elvert 11
A Force Indiát alaposan átépítik
Nagy szél volt
A Force Indiának nem volt szerencséje az uszonnyal
A hazai pályán villantott Hamilton
Egész héten jól ment a Toyota
Fotó megosztása:
Egész héten jól ment a Toyota

Egész héten jól ment a Toyota

Egész héten jól ment a Toyota


A harmadik leggyorsabb a világbajnok, Kimi Räikkönen volt, de ő már jócskán lemaradt Hamiltontól, a Ferrarival több mint egy másodperccel lassabb kört tudott csak teljesíteni nála. Mögötte Fernando Alonso végzett – a spanyol miatt azonban egyszer le is kellett állítani az edzést, a Renault motor a pályán lehelte ki a lelkét.

Nem járt jobban Coulthard sem, a baleset után már nem ment jól az autó, majd délután a sebességváltó is megadta magát. A skót az utolsó helyen végzett. Adrian Sutil is a pályán állt meg az autóval a fék hibája miatt, de a Force Indiá-nál így is meg voltak elégedve az új fejlesztési csomag teljesítményével.

Teszt, Silverstone, 2008.06.26.

# Pilóta Csapat Idő
 1.  Hamilton  McLaren-Mercedes  1:19.170
 2.  Glock  Toyota  1:19.815
 3.  Räikkönen  Ferrari  1:20.321
 4.  Alonso  Renault  1:20.862
 5.  Heidfeld  BMW Sauber  1:21.011
 6.  Nakajima  Williams-Toyota  1:21.059
 7.  Sutil  Force India-Ferrari  1:21.331
 8.  Barrichello  Honda  1:21.344
 9.  Bourdais  Toro Rosso-Ferrari  1:21.432
 10.  Coulthard  Red Bull-Renault  1:22.232