2005-2012-ig terjed annak a megállapodásnak a hatálya, amelyet a Forma-1 “ura” Bernie Ecclestone és a Török Autósport Szövetség írt alá. Ezzel Törökország egyike lehet az FIA legnagyobb kegyben részesített országainak, ugyanis rali világbajnoki futam mellett forma-1-es versenyt is rendezhet. Előbb azonban az országnak még meg kell építenie, első Forma-1 rendezésére is alkalmas pályáját.

Csakúgy, mint a bahreini vagy a kínai pályát, ezt a létesítményt is Hermann Tilke tervezi majd. A tervek szerint ezúttal is nagy hangsúlyt helyeznek arra, hogy a nézők minél több előzést láthassanak, de a pálya másik része igen technikás lesz. 16 kanyar lesz az óramutató járásával ellentétes haladású pályán. Előreláthatólag 80-100 ezer embernek jut majd hely a lelátókon.

Mintegy 85 millió dollárnak megfelelő összeget költenek majd az építkezésre, amelynek minőségében ezúttal már a Bahreini pályát kell túlszárnyalnia. A helyszínt egyelőre nem árulták el, ám korábban négy város is szerepelt a pályázatokon. Elsőként természetesen Isztanbul, mellette kandidált még Izmir, Antalya és Kirsehir.