Februárban lett az Aston Martin hivatalos órapartnere a Girard-Perregaux. A svájci márka nem tartozik napjaink legismertebb órakészítői közé, pedig már 1791 óta készítik luxuskategóriát képviselő termékeiket. Egyik legismertebb modelljük a Tourbillon with Three Gold Bridges, melynek különlegessége, hogy az órakészítés történetében először ennél az időmérő eszköznél vált láthatóvá a híd, így a szerkezeti elem az óra látványos része is lett.

Ezt a modellt alakították át az Aston Martin kedvéért egy kicsit, így megszületett a hosszú nevű Tourbillon with Three Flying Bridges – Aston Martin Edition. A főként titánból készült óra kapcsán a két fél a szerkezet rendkívül könnyűségét emeli ki. Ugyan az össztömeget nem adták meg, beszédes adat, hogy a 44 milliméteres átmérőjű óra pontos járásáért felelős szerkezet, a 79 alkotóelemből álló tourbillon, mindössze negyed grammot nyom.

Egy Aston Martin árával vetekedik ez az óra 1
Egy Aston Martin árával vetekedik ez az óra 2

Egy Aston Martin árával vetekedik ez az óra

Egy Aston Martin árával vetekedik ez az óra

Egy Aston Martin árával vetekedik ez az óra 10
Egy Aston Martin árával vetekedik ez az óra 11
Egy Aston Martin árával vetekedik ez az óra 12
Egy Aston Martin árával vetekedik ez az óra 13
Egy Aston Martin árával vetekedik ez az óra 14
Egy Aston Martin árával vetekedik ez az óra 15
Egy Aston Martin árával vetekedik ez az óra 16
Fotó megosztása:

Az óra járástartaléka minimum 60 óra. A szerkezetet nem kell felhúzni, a járáshoz szükséges energiát a csukló mozgásából nyeri. Szíja aligátorbőr, de a csomagolásban található egy borjúbőrből alkotott darab is. Mindössze 18 darab készül a ritka órából, melynek ára 129.100 svájci frank, átszámítva 40,7 millió forint.

Egy Aston Martin árával vetekedik ez az óra 17

Ennek másfélszereséért akár már egy új Aston Martin Vantage Coupé-t is kaphatunk Magyarországon, 4 literes V8-as motorral.