Steve McQueent talán senkinek sem kell bemutatni, de Paul Newman neve is ismerősen csenghet a legtöbb olvasó számára. Mindketten színészek voltak, és mindketten imádták az autókat, főleg, ha azokkal versenyezni is lehetett. Míg előbbi nevéhez a legikonikusabb filmes autós üldözési jelenet, valamint a Le Mans című klasszikus köthető, utóbbi el is indult a franciaországi 24 órás versenyen, emellett csapattulajdonos is volt az IndyCar-szériában.

Az autóversenyzéshez már több évtizede szervesen kapcsolódnak az órák is: míg McQueen a Heuer termékeit hordta, Newman csuklóján Rolex fityegett. Utóbbinak egyik Daytonája 2017-ben a világ legdrágább órája lett, miután 17,8 millió dollárért (5,6 milliárd forintért) adott túl rajta a Phillips aukciósház.

December 12-én ugyanez a cég újabb órás árverést tart, melynek csúcsdarabja szintén egy Paul Newman-féle Daytona, melyet a színész egyszerűen csak Big Rednek, azaz Nagy Vörösnek nevezett a számlapjára írt felirat miatt. A Rolexet Newman feleségétől kapta 25. házassági évfordulójukra még 1983-ban. A színész onnantól kezdve mindenhol ezt az órát hordta egészen 2008-as haláláig, amikor a lányára hagyta azt. Hátulján a Drive slowly – Joanne (Vezess lassan – Joanne) felirat olvasható, értéke a becslések szerint 1 millió dollár (315 millió forint) is lehet.

Legendás filmes órák kerülnek kalapács alá 2Legendás filmes órák kerülnek kalapács alá 3

A decemberi aukció másik sztárja egy Heuer Monaco lesz, melyet Steve McQueen a Le Mans forgatásán viselt. Az időzítés nem is lehetne tökéletesebb, hiszen éppen 50 éves a film, és a svájci óragyártó, mely ma már TAG Heuer néven fut, ennek is köszönhetően vált világhírű márkává. A Le Mans forgatására eredetileg hat Monacóval készültek a svájciak, ám McQueen csak egyet hordott – természetesen ez kerül kalapács alá, értéke ennek is elérheti, sőt, akár meg is haladhatja az 1 millió dolláros álomhatárt.

Legendás filmes órák kerülnek kalapács alá 4Legendás filmes órák kerülnek kalapács alá 5