A Caviar rendszeresen rukkol elő különféle luxustelefonokkal. Nincs ez másképp az új iPhone esetében sem: az orosz manufaktúra kínálatában már előrendelhetőek a megszokott változatok, azaz az arannyal, karbonnal vagy a különféle bőrökkel borított csúcsmobilok több millió forintos áron.

Nem kellett sokat várni az első tematikusabb kivitelre sem: az októberben megjelenő készüléket “felkészítik az űrutazásra” a szakemberek: az új kiadással napjaink egyik őrült zsenije, Elon Musk és a SpaceX előtt tisztelegnek, előrevetítve a Mars-utazást. A telefon hátulján a Musk Be On Mars, mint motivációs mondat alatt a Tesla-vezér aláírása és teljes neve is szerepel.

Űrhajódarabkával kínálják az új iPhone-t 2

A képre kattintva galéria nyílik

A felirat feletti kis kör belsejében a Föld légkörén kívül is járt egyik SpaceX-űrjármű alkotóeleme található, felette pedig egy stilizált űrhajó tör a világűr csillagai felé – utóbbiakat lézerrel alakították ki. A készülék az alábbi videóban részletesebben is megtekinthető.

a videó a hirdetés után indul

A telefonból mindössze 19 darab készül, a csúcsváltozat ára, melyben 512 GB memória található, 6980 dollár (2 millió forint) lesz. A Mars-kollekció a Nike kézzel festett edzőcipőjével teljes, mely további 1380 dollárba (403 ezer forintba) kerül.

Űrhajódarabkával kínálják az új iPhone-t 3

Azok, akik élénken érdeklődnek az űrutazós témájú mobiltelefonok iránt, de nem bíznak Musk sikerében, a Szojuzt ábrázoló telefont is megvehetik. A minta már az iPhone 11-en is megjelent: a miniatűr, titánból készült szovjet űrhajó aranyozott pályán távolodik az ismeretlen felé. Habár a dizájn már ismert, az anyaghasználat miatt a Szojuz-témájú készülék csúcsmodellje többe kerül (7570 dollár – 2,2 millió forint), mint a Musk-féle verzió.

Űrhajódarabkával kínálják az új iPhone-t 4