2019 Forma-1 Japán Nagydíj

Japán Nagydíj – Bár az ezredfordulótól a Forma-1 komoly terjeszkedésbe kezdett Ázsiában, 1999 előtt két évtizeden keresztül csakis a felkelő nap... Több

Japán Nagydíj – Bár az ezredfordulótól a Forma-1 komoly terjeszkedésbe kezdett Ázsiában, 1999 előtt két évtizeden keresztül csakis a felkelő nap hazája képviselte a kontinenst a világbajnokságban. A szigetországban három helyszínen tartottak eddig F1-es versenyt, de a Japán Nagydíjon csak két pálya, Fudzsi és Szuzuka osztozott, az utóbbi 29 rendezésével jelentős túlsúlyban.

Az 5,8 km-es, a versenynaptárban egyedülállóan a saját nyomvonalát keresztező szuzukai pálya pilóták egyik kedvence a tempós kanyarok és az "old school", jelentős bukóterek nélküli, rizikós kialakításával. A versenyhétvégét gyakran az eső is megbolondítja, ugyanakkor sajnálatosan pont a rossz időjárási körülmények vezettek a sportág eddigi utolsó halálos kimenetelű balesetéhez, hiszen a 2015-ös futamon Jules Bianchi a vizes pályáról lecsúszva egy munkagépnek hajtott, az akkor szerzett agysérülésébe végül kilenc hónappal később belehalt.

A Japán Nagydíjon hat győzelmével mai napig Michael Schumacher a legeredményesebb pilóta.

Kevesebb

Futamok

Rajt időpontok