A mercedeses Valtteri Bottas a 2017-es Osztrák Nagydíjon már produkált egy vitatott, szinte emberfeletti rajtot, a két héttel ezelőtti Japán Nagydíjon pedig újra hihetetlenül kapta el a finn a lámpák kialvását.

Bottas 2017-es, ausztriai rajtja

Bár ahogy a Red Bull Ringen annak idején, most, Szuzukában sem minősült kiugrásnak a dolog – az utóbbi esetben nem is lehetett kérdés, hiszen Sebastian Vettel korábbi bemozdulása is belefért –, a Mexikói Nagydíj csütörtöki sajtónapján elismerte a pilóta, hogy ez inkább a szerencsén múlott.

Bottas idei, szuzukai rajtja

“Elég jó volt a reakcióidőm, azt hiszem, olyan négy századmásodperc. Talán életem eddigi legjobbja” – kezdte. “Ez az első mozdulatom reakcióidejét jelenti, amikor kialszanak a lámpák, az autó még nem mozog, mert ahhoz is kell egy kis idő.”

“Általában nem ezt az időt hozom, talán most egy kicsit az is segített, hogy Sebastian már előbb megmozdult. Szóval igen, egy kicsit mázlim is volt az időzítéssel. És kockázatos is volt, mert ennél általában egy tizeddel több a reakcióidő, szóval tényleg gyors és rizikós volt, de visszatekintve jól sült el, nagyon jó volt, örülök neki” – magyarázta Bottas, aki a Japán Nagydíj rajtjánál a 3. helyről rögtön az élre ugrott, majd a csapat gumistratégiát illető, Hamiltont hátrányba hozó döntésének köszönhetően győzni is tudott.