Miután Szingapúrban bejelentették, hogy az év végén elválnak útjaik, Robert Kubicának már nem kell udvariaskodnia a Williamset illetően, a lengyel Szuzukában keményen kritizálta is a csapatot, amiért érthetetlen módon elvettek tőle egy, a hétvége kezdetén sikeresen kipróbált új alkatrészt az időmérő és a futam napjára, vasárnapra.

“A pénteki nap nagyon pozitív volt. Hosszú idő óta most először egy új szárnnyal tényleg nagyon sokat javult az autóm. De valami furcsa okból az időmérő előtt leszerelték. Azt hiszem, nem a pályán született a döntés” – panaszolta.

Kubica a vasárnapi időmérő első szakaszában a falnak vágta az autót, ezért nagyon hálásan beszélt a szerelőkről, akik délutánra “fantasztikus munkával” már versenyzésre alkalmas járgányt adtak neki, de “sajnos nem csak rajtuk múlnak a dolgok”.

“A vasárnap délelőtt segített tisztán látni. Már eddig is láttam bizonyos dolgokat, de most a csapat átlépett egy határt. Még 20-szor lépünk pályára idén, remélhetőleg megoldódik ez-az, bár ahogy mondtam, a vasárnap reggel nagyon árulkodó volt” – célzott arra, hogy a Williams már egyáltalán nem dolgozik a sikerességéért, csak megtűrik az év végéig.

Kubicát a két héttel ezelőtti Orosz Nagydíjon simán kiállásra szólította a csapat, hogy spóroljanak az alkatrészekkel.