Jó hétvégéje volt Valtteri Bottasnak Japánban, a Mercedes finnje az edzéseken is csapattársa előtt járt, majd a futamon a rajtnál az élre állt, és a csapat egyenlősdihez ragaszkodó, Hamiltont talán indokolatlanul hátrányba hozó stratégiájának köszönhetően nyerni is tudott.

Bottas utólag elárulta, hogy a hétvégére új kasztnit kapott.

“Új kasztnit kaptam erre a fordulóra. Pontosabban Lewis egyik idén korábban használt kasztniját. De így rögtön jobbnak érződött az autó” – mondta a finn C More csatornának.

A kérdésre, hogy megszokott dolog-e, hogy Hamilton régi kasztniját kapja meg, így felelt:

“Lewis kapott egy újat, én meg megkaptam a régit. A csapat néha cserélget – de legalább nem lett rosszabb a dolog.”

A Japán Nagydíjon a Mercedes behúzta sorozatban hatodik konstruktőri világbajnoki címét, Bottas első és Hamilton harmadik helyének köszönhetően pedig az egyéni verseny is két résztvevősre szűkült, Charles Leclerc-nek, Sebastian Vettelnek és Max Verstappennek már matematikai esélye sincs idén.

A győzelem ellenére gyakorlatilag Bottas sincs már versenyben, a kérdés csak az, hogy Hamilton mikor nyer. Az angol úgy véli, nem a következő hétvégén…

“Azt hiszem, a mexikói pálya a leggyengébb számunkra, az ottani hosszú egyeneseken nagyon nehéz lesz megverni a Ferrarit. Szerintem jó pár futamon csatázunk még” – nyilatkozta az angol Szuzukában.