Ma három további csapatmérkőzéssel folytatódik a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság, mi pedig itt, a Vezessnél visszük tovább a nyitómeccsel elkezdett, a szombati magyar-svájcival folytatott Eb-s autós párbajunkat.

A mai napra a C csoportos, 21 órakor kezdődő Anglia–Szerbia meccset választottuk, és ahogy a korábbi részekben, ezúttal is a két csapatkapitány, név szerint Harry Kane és Dušan Tadić négykerekűit vetjük össze.

Anglia – Harry Kane

Anglia–Szerbia: németek a pályán! 1

Kép: Boris Streubel – UEFA/UEFA via Getty Images

A 30 éves, a mai meccsig 91-szeres válogatott Kane a Premier Laugue második, a nemzeti csapat eddigi legeredményesebb gólszerzője. A hazai élmezőnyben eltöltött évek után 2023 óta a Bayern München játékosa.

A csatár az elmúlt bő egy évtizedben komoly vagyon keresett, ami meglátszik autóin is, akadt már/van a gyűjteményében Bentley Continental GT Supersports, Jaguar F-Pace, Range Rover SV Autobiography, ám a klubváltással a brit SUV-k után a járgánya is német lett: a Bayern játékosaként mostanában a csapatszponzortól kapott Audi Q8 e-tront vezet.

Anglia–Szerbia: németek a pályán! 2

Szerbia – Dušan Tadić

Anglia–Szerbia: németek a pályán! 3

Kép: Mattia Ozbot – UEFA/UEFA via Getty Images

Az 1988-ban, a vajdasági Topolyán született támadó középpályás a nemzetközi klubszíntéren megfordult már a holland Goeningennél, Twenténél és Ajaxnál, néhány évet eltöltött az angol Southamptonnál is, tavaly óta viszont már a török Fenerbahçénél rúgja a labdát.

A 108-szoros szerb válogatott autóiról jóval kevesebbet tudni, ám úgy tűnik, Isztambulban manapság egy Mercedes-Benz GLC 300 e 4MATIC plug-in hibriddel furikázik, értelemszerűen ezzel száll be a párbajba.

Anglia–Szerbia: németek a pályán! 4

  Audi Q8 e-tron Mercedes-Benz GLC 300 e 4MATIC
Erőforrás Villanymotor 2 literes, négyhengeres benzinmotor, 48 V-os hibrid
Teljesítmény  300 kW (402 LE) 230 kW (313 LE)
Gyorsulás (0-100 km/h) 5,6 mp 6,7 mp
Végsebesség 200 km/h 218 km/h
Fogyasztás (WLTP) 21 kW 0,8 l

Mindkét esetben modern német prémium-SUV-ről beszélünk, de azért vannak különbségek: a GLC kisebb méretosztályt képvisel, hibrid hajtással mozog, a Q8 e-tron igazi csatahajó, ráadásul tisztán elektromos. Itt Anglia irányába billen a mérleg – persze meglátjuk, mit hoz a meccs.

Nálad melyik autó a nyerő?
Audi Q8 e-tron
40% (27)
Mercedes-Benz GLC
60% (41)
Ki nyeri az esti meccset?
Anglia
72% (98)
Szerbia
15% (21)
Döntetlen lesz
13% (18)

Az EURO 2024-es autós párbaj korábbi részeit itt találod!