Az elmúlt pár év új trendje, hogy a különböző (luxus)márkák brandelt – és általában fényűző – lakó- vagy üdülőingatlanokat építtetnek.

Az autóipar szereplői élen járnak ebben: a floridai Miamiban a brit Bentley luxus-felhőkarcolója magasodik hamarosan, New Jersey-ben a Fiatnak lesz háza, az olasz Lamborghini a spanyolországi Costa del Solon húz fel tengerpartra néző luxusfalut, a francia–horvát Bugatti tornya pedig Dubajban magasodik majd.

Dubaj népszerű helyszín, mert a Bugatti mellett az amerikai ékszer- és luxusóramárka Jacob & Co. is ott építtet lélegzetelállító felhőkarcolót – a projektekben közös, hogy az ottani ingatlanfejlesztő Binghattira bízták a dolgot.

Hozzájuk csatlakozik most mind a helyszín, mind a tervező-kivitelező tekintetében a Mercedes-Benz, tegnap ugyanis bejelentették, hogy a stuttgarti márka is Dubajban, a Binghattival építteti fel saját tornyát.

Luxustornyot épít a Mercedes-Benz 2

Kép: Binghatti Properties

A háttérben már egy éve folyó egyeztetések, tervezgetés alapján a Mercedes-Benz Places 65 emeletes lesz, 341 méterre magasodik majd Dubaj belvárosa fölé. Az „érzéki tisztaság” dizájnfilozófia jegyében épülő luxustorony – amellett, hogy kiváló kilátást biztosít majd a Burdzs Kalifára és a többi hasonszőrű építményre – a bejelentés szerint kimondottan ügyfél-/lakóközpontú lesz.

További részleteket 2024-ben árulnak majd el, de szinte biztosra vehetjük, hogy a csillagos luxusépületben is lesz saját étterem, bár, wellnessrészleg, edzőterem és más rekreációs létesítmény, ahogy minden bizonnyal a Mercedestől származó, feltehetően elektromos autókat kínáló házi flotta, sofőrszolgálat is.