Míg a volumen-autógyártók mostanában egyre inkább mobilitási szolgáltatókként határozzák meg önmagukat, a luxusmárkák (részben) épp az ellenkező irányba, az immobilitás, magyarul az ingatlanok felé kacsingatnak.

A Bentley a floridai Miamiban húz fel luxustoronyházat, a Bugatti Dubajban dolgozik hasonló projekten, a Lamborghini pedig a spanyol tengerparton épít luxus-üdülőfalut.

Meglepő módon most egy kimondott tömeggyártó, a Fiat is ezen a téren keresi az érvényesülést, a pár éve a Fiat-Chysler és a francia PSA összeolvadásával létrejött óriáshoz, a Stellantishoz tartozó olasz márka az USA-ban épít lakáskomplexumot a saját neve alatt.

Az UNLMTD Real Estate ingatlanfejlesztővel közös projektben épülő FIAT House-t Manhattannel átellenben, a New Jersey-i Fort Lee-ben húzzák fel.

Az új Fiat 500e USA-beli bevezetését is népszerűsíteni kívánó házban 300, fiatos stílusú lakás várja majd a leendő tulajdonosokat. Bár az épület – a mai igényeknek megfelelően – egyelőre pontosabban nem meghatározott szolgáltatásokat (feltehetően edzőterem, spa, étterem, bár, játékrészleg), valamint autómegosztót is kínál, maguk a lakások, az ízléses, minőségi anyagok felhasználása ellenére nem a luxust jelentik majd, a házban stúdiólakások, garzonok, két hálószobás otthonok várják a beköltözőket.

További részleteket valamikor 2024-ben árulnak majd el, de az érdeklődők a ház honlapján már most feliratkozhatnak a VIP-listára.